Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

BIJEENKOMST PRAKTIJKPROEF EXTRA TEAMLID – UITHUISPLAATSING VOORKOMEN GAAT NIET DOOR

17 maart, 09:00 - 11:00

Greenberry en Garage 2020 hebben vandaag besloten om de Kick Off van Extra Teamlid op dinsdagochtend 17 maart uit te stellen naar een ander moment, gezien de ontwikkelingen rond het Coronavirus in Nederland.
We houden je op de hoogte van een nieuwe datum en hopen je snel te zien!

Uithuisplaatsing van een kind is een traumatische gebeurtenis. Hulpverleners in de jeugdzorg doen er alles aan om dit zoveel mogelijk te voorkomen. Toch werden er in 2017 per 10.000 kinderen 121 kinderen uit huis geplaatst (tegenover bijv. 52 per 10.000 kinderen in Engeland). De Gemeente Amsterdam (afdeling Jeugd) en Garage2020 hebben in 2017 data-analyse ingezet om meer inzicht te krijgen in welke jongeren, huishoudens getroffen worden door een uithuisplaatsing.

Garage2020, Gemeente Amsterdam en strategisch designbureau Greenberry hebben een prototype ontwikkeld om de lastige besluitvorming te ondersteunen: Extra Teamlid. Het Extra Teamlid is een spelbord en applicatie ter ondersteuning van het casuïstiek overleg in de jeugdhulp. Lees meer op de projectpagina van Garage2020.

Afgelopen jaar is er veel gebeurd. Na de start van het project tijdens Dutch Design Week in Eindhoven zijn de applicatie en het spelbord volop in ontwikkeling geweest. De afgelopen maanden was de eerste praktijkproef waarbij hulpverleners en organisaties het spelbord en de applicatie hebben gebruikt. Deze proef is gestart met het doel ervaringen op te halen waarmee het product verder geoptimaliseerd kan worden voor gebruik.

Garage2020, Gemeente Amsterdam (afdeling jeugd) en Greenberry nodigen betrokkenen, belanghebbenden en geïnteresseerden graag uit voor deze bijeenkomst waarin we informeren over de status van het project, een recap geven van de praktijkproef en vertellen over het vervolg. Na het informatieve gedeelte zullen we ook een demonstratie geven van de applicatie en het spelbord.

Voor wie?
Betrokkenen, deelnemers van de praktijkproef, belanghebbenden en geïnteresseerden. Wil je meer weten, kom vooral naar deze bijeenkomst!

Programma

09:00 – 09:15 Inloop & koffie , thee
09:15 – 09:35 Introductie en recap van het project en de plannen
09:35 – 10:30 Informatie praktijkproef, demonstratie & discussie
10:30 – 11:00 Koffie, thee & netwerken
11:00 Eind

Locatie
Deze bijeenkomst vindt plaats in de Jaarbeurs Innovation Mile, in het Beatrixgebouw op de 6e verdieping – pal naast Utrecht CS.

RESERVEER HIER JE TICKET

Locatie

JIM Utrecht
Beatrixgebouw, 6e verdieping
Utrecht, 3521AL
+ Google Maps
Site:
https://jim.spaces.nexudus.com/en

LAAT HET ONS WETEN

We geven graag samen vorm aan de zorg van de toekomst. Laat ons je ideeën weten en we nemen contact met je op. Het U CREATE team

Sending

©2020 ALL RIGHTS RESERVED BY U CREATE - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?