EERSTE VACATURE TRAINEESHIP FUTURE HEALTH DESIGN

De eerste opdracht voor het traineeship Future Health Design is een feit. Het ontwerpvraagstuk waar ontwerpers hun tanden in kunnen zetten, luidt: hoe kan in de toekomst preventie een rol spelen binnen deze organisatie? Het doel is om te komen tot nieuwe ideeën voor een preventiecentrum bij een zorginstelling die mensen ondersteunt bij wonen, leven en meedoen zoals zij dat willen.

Binnen deze zorginstelling draait het om het ondersteunen van mensen zodat zij kunnen leven, wonen en meedoen zoals zij dat willen. Een onderdeel van deze missie is het aanbieden van cursussen op het gebied van preventie. Deze organisatie heeft de ambitie om te innoveren op het gebied van het aanbod om hun klanten te ondersteunen in gezondheidsvaardigheden. Dat wordt nu gedaan via een cursusbureau, maar daar is een forse terugloop van aanmeldingen en cursusaanbod. Het cursusbureau lijkt te ouderwets te zijn geworden. Om preventie en gezond leven een nieuwe boost te geven binnen de organisatie is het noodzakelijk om met een andere blik naar deze uitdaging te kijken.

De Future Health Designer die zich gaat inzetten in deze organisatie, gaat zich ontwikkelen tot het kunnen faciliteren bij de missie. Het is daarbij belangrijk om een andere expertise toe te voegen in de zorg, door met een frisse en creatieve blik naar de uitdagingen binnen deze organisatie op het gebied van preventie te kijken. Er moet steeds een vertaalslag worden gemaakt tussen de bewoner en de organisatie die de zorg en kennis over preventie faciliteert. Die vertaalslag wordt gemaakt door middel van ontwerpdenken.

Benieuwd geworden naar de volledige vacature? Bekijk hem op de website van Studelta en reageer uiterlijk 7 september!

Over het traineeship

Het traineeship Future Health Design is een 6 tot 12 maanden durend traject dat is opgezet door U CREATE en Studelta. Startende ontwerpers kunnen hierin onder persoonlijke en inhoudelijke begeleiding van Studelta en U CREATE aan de slag gaan met innovatieprojecten in zorg- of zorggerelateerde organisaties. De zorgprofessional en de designer vormen zo het team van de toekomst.

LAAT HET ONS WETEN

We geven graag samen vorm aan de zorg van de toekomst. Laat ons je ideeën weten en we nemen contact met je op. Het U CREATE team

Sending

©2018 ALL RIGHTS RESERVED BY U CREATE - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?