EERSTE SPELLEN ‘DE REIS VAN VIJF’ VERKRIJGBAAR

In de Efteling kwamen op 21 juni piraatjes en hun ouders uit het hele land bij elkaar voor de lancering van De Reis van 5. Het spel, ontwikkeld in samenwerking met UMCG, Wilhelmina Kinderziekenhuis, Voedingscentrum en UCREATE, voert je als piraat de wereld rond. Het idee voor het project ontstond in een U CREATE innovatieproject: Participatief Ontwerpen voor de KinderOncologie (POKO). Nu, drie jaar later, staan de eerste spellen klaar in de webshop.

Het spel verdeelt de wereld in vijf werelddelen die elk een onderdeel van de Schijf van Vijf representeren: in Afrika vind je opdrachten die te maken hebben met graanproducten en aardappelen, terwijl het in Azië helemaal om groenten draait. Wat er te doen is? Supervissen maken van kiwi en sinaasappel, toverwater drinken en zeeslangen zoeken, en natuurlijk: opeten.

Merel Vingerhoets (23) en Brenda Janssen (24), de jonge ondernemers van De Reis van Vijf startten hun reis drie jaar geleden toen zij als student participeerden in het project POKO: Participatief Ontwerpen voor de KinderOncologie. De vraag die aan het project ten grondslag ligt werd hier voor het eerst gesteld: hoe voorkom je strijd en spanning aan tafel als een kind niet wil eten? Voor kinderen met kanker en hun ouders is eten vaak een moeilijk moment van de dag. De combinatie van weinig eetlust en een hoge druk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen resulteert vaak in vervelende situatie die de inspiratie vormden voor de ontwikkeling van een spel. Door gebruik te maken van de kennis over participatief ontwerpen en de doelgroep ontstond in samenwerking met de partners en door veel doorzettingsvermogen van de jonge ondernemers een wel heel bijzonder product.

Na een periode van intensieve ontwikkeling zijn de twee blij dat het spel helemaal af is. Al vrij snel werd besloten dat de Reis van 5 zich ontzettend goed leent om breder te worden ingezet: alle kinderen met eetproblemen kunnen baat bij het spel hebben. Om tot de perfécte uitvoering te komen moesten er zeven prototypes worden gemaakt, vertellen ze.

De Reis van Vijf is te bestellen via de webshop: www.dereisvanvijf.nl.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?