CROSSOVER ARTIST STEFANIE BONTE WINT JURY- EN PUBLIEKSPRIJS HKU-AWARDS

‘Numinous’, een innovatieve behandelmethode voor mensen met onzichtbare burn-out klachten die ontwikkeld is door Stefanie Bonte, heeft tijdens de uitreiking van de HKU-Awards op dinsdag 13 december de juryprijs in de categorie Ondernemerschap gewonnen. Ook won Stefanie Bonte de publieksprijs voor dit project. De HKU-Awards zijn de prijzen voor de meest bijzondere afstudeerprojecten van talentvolle HKU’ers. De awards worden uitgereikt in drie categorieën, Artistieke Prestatie, Vernieuwing en Ondernemerschap, en bestaan uit een geldbedrag van € 5.000. In de categorie Artistieke Prestatie wonnen Lion van den Brand en Erik Wiedenhof met hun audiovisuele installatie ‘Prisoners of War: a Point of View’. De HKU-Award voor Vernieuwing ging naar Mike von Rotz en Joost Jordens voor hun virtual reality-animatie ‘Transition’.

 

Juryrapport

De jury was unaniem lovend over ‘Numinous’ van Stefanie Bonte, die eerder dit jaar afstudeerde aan de Master Crossover Creativity van HKU. De jury over haar werk: “Met zowel het prototype van haar ‘Numinous’, waarmee zij informatie vergaart over het gestresste lichaam en onzichtbare burn-out-klachten en die informatie vervolgens zeer artistiek in een visuele en auditieve weergave verwerkt, als de manier van samenwerken tussen ontwerper, therapeut en patiënt, is zij buitengewoon effectief en vernieuwend.”

 

Mike von Rotz en Joost Jordens, afgestudeerd in de richting Animation, wonnen met ‘Transition’ al verschillende prijzen op internationale festivals. De jury sloot zich hierbij aan: “Bij weinig VR-projecten wordt het medium echt benut, dat is bij ‘Transition’ absoluut niet het geval. De film dompelt de kijker onder in een surrealistische ervaring, waar je lang na het afzetten van de VR-bril nog van onder de indruk bent.”

 

‘Prisoners of War: a Point of View’ is een persoonlijke zoektocht van Lion van den Brand (afgestudeerd in de richting Photography) en Erik Wiedenhof (afgestudeerd in Audiovisual Media) naar de levengeschiedenis van de opa van Lion. Het resultaat, een video-installatie waarin de makers de kijker meenemen op een reis langs de Birma-spoorlijn, werd door de jury beoordeeld als “een spoor door een traumatische geschiedenis, die door de hallucinerende beweging zowel wordt opgeroepen als bezworen.”

 

Jury

De jury van de HKU-Awards 2016 bestond uit Rutger Verhoeven (juryvoorzitter, oprichter en CEO bij Clever Lions), Marijn van der Jagt (kunstcriticus voor o.a. Vrij Nederland), Henk Heuvelmans (directeur Gaudeamus Muziekweek), Alain Dujardin (creative director Greenberry), Marjolein Oomen (oprichter en CEO van Double Dutch® Lingerie) en Anne van der Zwaag (curator, schrijver, o.a. Object Rotterdam

 

Bron: webredactie HKU

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?