CREATIVE SHOW-OFF VIERT CREATIEF WERK TIJDENS TWEEDE EDITIE

Na een succesvolle eerste editie in 2016 is Creative Show-off Utrecht terug op 11 mei in LE:EN. Tijdens de portfolioavond presenteert jong talent zich op een laagdrempelige manier aan creatieve bureaus, startups en bedrijven uit Utrecht. Dat alles onder het motto “Let’s celebrate your best work!”, in een uitbundige festival setting. 

De tickets waarmee de talenten kunnen deelnemen aan speeddates zijn inmiddels uitverkocht. Maar creatief talent uit heel Nederland kan zich nog aanmelden voor de 20 laatste tickets. Die worden maandag 8 mei om 15.00 uur vrijgegeven.

Speeddaten met startups, bureaus en creatieve bedrijven 

Creatief talent uit heel Nederland kan speeddaten met de Utrechtse bedrijven. Alle disciplines zijn welkom: digital design, graphic design, interaction design, communicatie, marketing, animatie, game design, creative coding, noem maar op. Dit jaar staan er speeddates op het programma met Valtech FX, Colorbleed, True, Born05, Everybody Likes Penguins, MrBeam, Bril&Baard, Leukeleu, Concredibles, CleverLions, BNO, Viltjesavond, Studio Naam, Kaliber, Dutch Portfolio, Greenberry en U CREATE.

Alain Dujardin, creatief directeur Greenberry: ‘De Creative Show-Off viert talent op het gebied van code, concept en design. Daar past een portfolio avond nieuwe stijl bij, op basis van gelijkwaardigheid tussen bureau en talent, en oprecht van elkaar willen leren.’

Netwerken in festival stijl

Tijdens de portfolioavond nieuwe stijl staat ontspannen netwerken voorop. Onder het genot van een drankje met elkaar kennismaken en samen sparren over het vak. Geen fancy grootspraak, maar een enthousiaste chaos en relaxte gesprekken met inhoud. De eerste editie vond plaats op 7 april 2016 en was een groot succes: maar liefst 25 bedrijven met 35 coaches deden mee. Tijdens die avond zijn in totaal 300 speeddates geweest met dik 100 talenten.

Maria Ignatovich, brand director Dutch Portfolio: ‘Het enorme succes van de eerste editie was de bevestiging dat we een creatieve snaar hebben geraakt. De ambitie is dat we met dit concept ook op de lange termijn een inhoudelijke toegevoegde waarde in Utrecht blijven bieden.”

Creative board 

Al tijdens de eerste editie in 2016 was het enthousiasme onder de deelnemende bureaus groot. Om een breed draagvlak te creëren wisselen creatieve bedrijven in Utrecht elkaar af in de creative board. Dit jaar schuiven naast initiatiefnemers Greenberry en Dutch Portfolio ook U CREATE, FX, Colorbleed en TRUE aan in de board. Naast de board wordt deze editie mede mogelijk gemaakt door partners UCREATE, de Economic Board Utrecht, CA-ICT en Valtech.

John van de Vorstenbosch, creatief directeur FX: “De editie vorig jaar liet heel goed zien wat de Utrechtse creatieve industrie typeert. Het was een fantastische verzameling creatieven die enthousiast waren over ideeën en graag samen een biertje drinken. Iedereen die ik hierover spreek is het erover eens: het werd tijd dat dit initiatief er kwam. En het is belangrijk dat het ieder jaar terugkomt.”

Masterclass Future Health Design

U CREATE is partner van Creative Show-off en neemt tijdens deze editie jong talent mee in de wereld van Future Health Design. In de masterclass gaan talenten met professionals uit de zorg aan de slag met een actueel vraagstuk waarin ze leren hun ontwerpvaardigheden in te zetten in de zorg. Tijdens de Creative Show-off kun je bij U CREATE sparren met twee creatieve ontwerpers die actief zijn bij het UMC en Careyn.

Erik Mooij, Talent Connector bij U CREATE: ‘Vernieuwing in de zorg vraagt om veel creatieve oplossingen op allerlei terreinen. Tijdens Creative Show-off kom je erachter welke kansen je als jonge ontwerper hebt in de zorg en hoe je die met onze hulp kunt benutten.’

Meer informatie via creativeshowoff.nl.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?