CONCEPTEN UIT HAPPY LIVING CHALLENGE BRENGEN JONGE OUDERS IN NIEUWEGEIN BIJ ELKAAR

Studenten verpleegkunde van MBO Utrecht en ROC Midden Nederland, Hogeschool Utrecht commerciële economie, communicatie, ICT en journalistiek werkten van 11 t/m 14 maart 2019 vier dagen lang samen met elkaar en met jonge ouders in de Happy Living Challenge. In opdracht van Health Hub Utrecht en bibliotheek De Tweede Verdieping Nieuwegein ontwikkelden zij concepten die de bibliotheek kan inzetten om jonge ouders in Nieuwegein te ondersteunen bij hun eigen geluk. Wat leerden zij van elkaar en over de jonge ouders in Nieuwegein?

De concepten die zij hebben gepitcht aan het einde van deze intensieve samenwerkingsweek werden met open armen ontvangen door bibliotheek De Tweede Verdieping:

  • Speelbus: Deze bus komt elke maand naar je wijk en biedt een speelplaats voor kinderen en een plek van aandacht en gezelligheid voor hun ouders.
  • Trade and Treat: Deze kleding-ruil-markt voor kinderkleding heeft ook een programma van workshops voor jonge ouders, een speelhoek onder toezicht én gezelligheid met alcoholvrije cocktails voor jong en oud.
  • Culti-games: Om deze spellen samen te spelen met andere jonge ouders te spelen is taal niet nodig! Je kinderen spelen ondertussen met elkaar in de speelpit.
  • Buddy Programma: Niet met veel mensen tegelijk leuke dingen doen, maar gewoon gekoppeld worden aan iemand bij jou in de buurt die in dezelfde situatie zit via het digitale Buddy Programma van de bibliotheek.

Meer over de opdracht en achtergrond van de Happy Living Challenge, lees je hier.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?