BEZOEK ONS OP DE VAKBEURS ZORG & ICT

U CREATE presenteert drie sessies over Future Health Design op de Vakbeurs Zorg & ICT die plaatsvindt op 14, 15 en 16 maart in de Jaarbeurs in Utrecht. De vakbeurs is met 10.000 bezoekers het jaarlijkse ijkpunt voor ICT en innovatie in de zorg en heeft dit jaar als thema De Patiënt Als Partner.

 De beurs speelt hiermee in op de veranderende rol van de patiënt in een digitale maatschappij: mensen worden mondiger en hebben meer behoefte aan inzicht en maatoplossingen. Voor zorginstellingen wordt het daarom steeds belangrijker om in te spelen op de behoeften van de patiënt of de ‘zorgconsument’. Rond de vraag “Is uw zorginstelling klaar om met patiënten samen te werken?” biedt de Zorg & ICT beurs praktische handvatten en laat zien hoe ICT een rol speelt bij het centraal stellen en acteren vanuit de behoefte van de patiënt.

U CREATE: Doctor + designer = patiënt centraal

U CREATE programmeert drie sessies over de samenwerking tussen dokter en designer. Met onderzoeker Erik Hekman wordt duidelijk hoe deze leidt tot nieuwe visies op bestaande thema’s zoals Big Data in zorg en welzijn. Ontwerpbureau Panton toont de tools en technieken die zij gebruiken om patiënten en zorgverleners actief te betrekken bij de ontwikkeling van digitale producten en diensten. Met een case presentatie door Remko van der Lugt, lector co-design bij de Hogeschool Utrecht zie je hoe de nieuwste service design technieken op de spoedeisende hulp-afdeling van het UMC Utrecht zijn toegepast in het project Rescue Creations.

Woensdag 15 maart

 • Big Data in Healthcare Brengt Maatschappij en Individu in Kaart
  12.00 – 13.00 uur in Theater 8

  Met onderzoeker Erik Hekman nemen we u mee in een masterclass van 25 minuten waarin u een overzicht krijgt van ontwikkelingen en best practices met betrekking tot de zorg, gevolgd door een interactieve sessie van 35 minuten, waarin we gezamenlijk data trends uit het jaar 2020 terugvertalen naar acties die we kunnen nemen in 2017.

Donderdag 16 maart

 • Co-design & Service Design Technieken Bij de Ontwikkeling van eHealth
  10.15 – 11.00 uur in Theater 6 (REDMAX)
  De ontwerpers van Panton laten u zien welke tools en technieken zij gebruiken om patiënten en zorgverleners actief te betrekken bij de ontwikkeling van digitale producten en diensten. Aan de hand van praktijk voorbeelden laten zij zien in hoeverre tools als stakeholder mapping, empathy mapping en het gebruik van patient journeys een zinvolle bijdrage kunnen leveren in ontwerptrajecten in de zorg.
 • Service Design Praktijk Case: Rescue Creations UMC Utrecht
  11.15 – 12.00 uur in Theater 6 (REDMAX)

  Een verdiepende sessie over de toepassing van service design in ehealth met Remko van Lunteren, lector co-design bij de Hogeschool van Utrecht. Centraal staat de praktijkcasus Rescue Creations: een service design-project toegepast op de spoedeisende hulp-afdeling van UMCU.

Lees hier het volledige programma van de vakbeurs Zorg & ICT.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?