Bert Buizert

Directeur Stichting Sterven op je Eigen Manier (STEM)

In mijn leven doe ik eigenlijk altijd al hetzelfde: mensen bij elkaar brengen die elkaar niet zo goed kunnen of willen verstaan. Waarschijnlijk is deze vaardigheid redelijk vroeg ontwikkeld: als kind lag ik veel in het ziekenhuis en daar mochten mijn vader en moeder maar een of twee keer in de week op bezoek komen. Daar leerde ik denk al wel wat afstemmen was. 

In mijn schoolcarrière doorliep ik MAVO, HAVO en Atheneum. Met diploma’s afgesloten, dus daar heb ik mij ook veel verschillen ervaren en er mee kunnen dealen. Tijdens mijn studie Geschiedenis en Turkse taal werkte ik bij KPN, eerst als telefonist in een groep van 130 en later was klachtenbehandelaar, eerst lokaal en later landelijk. Onoplosbare klachten die bestaan niet. 

Na mijn doctoraal – moderne geschiedenis met de focus op mensenrechten in het Nederlands buitenlands beleid t.a.v. Turkije – was er geen droog brood te verdienen. Dat was wel nodig want ik had een gezin met toen twee kinderen. 

Ik ben een postdoctorale opleiding Informatiekunde gaan volgen. Ik werd klaargestoomd om te pendelen tussen bestuurders en IT-specialisten, pendelen tussen mensen die elkaar van nature niet zo makkelijk verstaan. Ik leidde zeer grote IT- en proces-implementaties, tot het moment dat ik de aandeelhouderswaarde van de ondernemingen irrelevant begon te vinden. Uiteindelijk heb ik me verder geschoold in coaching en training. 

Vanuit die nieuwe, en natuurlijk ook oude, achtergrond stroomde ik via-via naar de zorg. Ik leidde daar veranderprojecten en werd een jaar of 10 geleden gevraagd of ik iets met het bespreekbaar maken van de ‘het sterven’ wilde doen. Dat is STEM geworden: met elkaar afstemmen over dit voor velen moeilijke onderwerp. 

In grote blijdschap verbind ik mijn talenten aan dit complexe maatschappelijke en bovenal relevante vraagstuk.   

LAAT HET ONS WETEN

We geven graag samen vorm aan de zorg van de toekomst. Laat ons je ideeën weten en we nemen contact met je op. Het U CREATE team

Sending

©2020 ALL RIGHTS RESERVED BY U CREATE - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?