HEALTH TUESDAYS BIJ JIM
BIJVOORBEELD DEZE IN 2017

Elke dinsdagmiddag programmeerde U CREATE een meetup over FUTURE HEALTH DESIGN.
Zorgvernieuwers – dokters, designers, onderzoekers en ondernemers – ontmoetten elkaar om te werken aan innovatieversnelling, kennisuitwisseling en talentpromotie. Dit deden we in de Jaarbeurs Innovation Mile (JIM), in het Beatrixgebouw: vijf minuten lopen vanaf Utrecht CS. Alles kwam hierbij aan bod: van financieren tot experimenteren, zo lang het maar gebeurde in een samenwerking tussen design en zorg & welzijn. Alle Health Tuesdays waren gratis toegankelijk.

HEALTH MEETS VIRTUAL & AUGMENTED REALITY

28 november 2017

U CREATE en Ordina laten zien hoe je met VR leren overtuigender, sneller en persoonlijker maakt en met AR kennis en ervaring naar de praktijk brengt.

ONTWERPEN VOOR DE LAATSTE LEVENSJAREN

14 november 2017

Rond het invullen van de laatste levensjaren lijkt nog weinig te worden samengewerkt tussen de zorg en de creatieve industrie. Welke kansen zijn er?

FUTURE HEALTH DESIGNERS MEETUP

7 november 2017

Deze meetup is er om kennis te maken met professionele zorgontwerpers, hun methoden en de mogelijkheden voor een carrière als Future Health Designer.

BOOTCAMP BIG DATA

Ga verantwoord aan de slag met (big) data in het gezondheidsdomein. In deze bootcamp krijg je inzicht in de waarde van data voor jouw organisatie.

13 & 27 juni 2017

FINANCING FUTURE HEALTH DESIGN

27 juni 2017

Professionals delen hun kennis over de financieringsvormen en modellen die passen bij iedere fase van de creatieve zorgonderneming.

DESIGN THINKING: SAMEN LEREN INNOVEREN

20 juni 2017

Maak kennis met beproefde werkwijzen uit de creatieve industrie en de manier waarop ze kunnen worden ingezet in innovatietrajecten in zorg en welzijn.

BOOTCAMP: BIG DATA IN HET GEZONDHEIDSDOMEIN

13 & 27 juni 2017

Ga verantwoord aan de slag met (big) data in het gezondheidsdomein. In deze bootcamp krijg je inzicht in de waarde van data voor jouw organisatie.

PRIVACY BY DESIGN DEBAT

13 juni 2017

Wat zijn de kansen en gevaren van snelgroeiende datadiensten? U CREATE gaat in debat over privacydesign, medische ethiek en de ruimte voor experiment.

CO-CREATING HEALTH SESSIE 2

12 juni 2017

De topsectoren Creatieve Industrie en Life Sciences & Health werken met U CREATE aan een gezamenlijke roadmap ‘Co-Creating Health’.

U CREATE TALENT MEETUP

30 mei 2017

Ontmoet creatieve talenten met ambitie in de zorg bij de U CREATE Talent Meetup en leer álles over de tools, skills en het netwerk voor een carrière als designer in de zorg.

CO-CREATING HEALTH SESSIE 1

30 mei 2017

De topsectoren Creatieve Industrie en Life Sciences & Health werken met U CREATE aan een gezamenlijke roadmap ‘Co-Creating Health’.

HEALTH MEETS FASHION EXPO

23 mei 2017

Wearable tech ontwerper Pauline van Dongen en uiteenlopende experts uit de zorg- en modepraktijk nemen je mee in de wereld van gezonde mode.

HEALTH MEETS FASHION

25 april 2017

Voor wearable technology ontwerpers is slimme kleding de nieuwe orde van de dag. In Health Meets Fashion ontmoeten professionals uit zorg en welzijn ontwerpers van smart fashion.

WORKOUT BEHAVIOURAL DIAGNOSES

18 april 2017

In praktische oefeningen maak je kennis met ontwerpen voor gedragsverandering. Op basis van wetenschappelijke kennis uit gedragswetenschappen en inzichten over doelgroep(en) gaan we aan de slag.

SAMEN LEREN INNOVEREN IN HET GEZONDHEIDSDOMEIN

11 april 2017

In deze sessie maak je kennis met beproefde werkwijzen uit de creatieve industrie en de manier waarop ze kunnen worden ingezet in zorg en welzijn.

.

MEETUP GEZOND OPGROEIEN

28 maart 2017

Docenten en onderzoekers van de Hogeschool Utrecht en HKU die zich bezighouden met de gezondheid van kinderen en jongeren en jeugdzorg ontmoeten elkaar in JIM Utrecht.

ONDERWIJSINNOVATIE: VERANDERENDE ZORGBEROEPEN

21 maart 2017

Vertegenwoordigers van de zorg, het onderwijs en de creatieve industrie maken een start met het toepassen van ontwerpend denken en co-creatie als hulpmiddel voor de zorgprofessional.

CHALLENGE: EEN BETERE WIJKVERPLEGING

14 maart 2017

Zorgstudenten van het ROC en creatieve studenten van Hogeschool Utrecht werken in multidisciplinaire teams aan ontwerpen voor een betere wijkzorg.

SCALING UP HEALTH

28 februari 2017

We geven het podium aan bedrijven die de zorgmarkt succesvol hebben weten te bereiken en we maken de Utrechtse nominatie voor de Nationale Zorginnovatieprijs bekend.

POKO EINDEVENT: LANCERING TOOLKIT PARTICIPATIEF ONTWERPEN

14 februari 2017

Twee jaar lang werkten artsen, verpleegkundigen, kinderen, onderzoekers en ontwerpers aan het ontwerpen van adequaat eet- en beweeggedrag bij kinderen met kanker.

UNITED LECTORS

31 jan 2017

Lectoren en onderzoekers van zowel HU als HKU, die zich bezighouden met ontwikkeling van kennis die kan bijdragen aan het verbeteren van zorg en welzijn ontmoeten elkaar.

HEALTH MEETS DIGITAL

24 januari 2017

Digitale experts nemen je mee langs cases zoals App de Vakantiedokter, het succes van de populaire website Thuisarts.nl, de CliniClowns App en hoe VR wordt ingezet bij de behandeling van PTSS.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?