27 JUN | FINANCING FUTURE HEALTH DESIGN

Een versnelling van innovaties waarbij zorg op een andere manier wordt ontworpen is hard nodig om de toekomstige zorgvraag te kunnen blijven beantwoorden. Voordat een creatieve innovatie marktrijp is, kent deze veel stadia waarin de kosten letterlijk voor de baten uitlopen. Stephan Hulsbergen (The Essence Consulting), Marleen Jansen (Rabobank) en de jonge ondernemers van de Reis van 5 delen hun kennis over de financieringsvormen en modellen die passen bij iedere fase van de creatieve zorgonderneming. 

Product- en dienstinnovaties in de zorg vragen vaak ook om een systeem- en cultuurverandering: vaak lange kostbare trajecten waar niet direct een sluitend businessmodel bij te ontwikkelen is. Hoe zorg je ervoor dat er voldoende middelen zijn om van idee naar uitvoering te komen en tegelijkertijd de ruimte te houden voor innovatie en exploratie?

Met Stephan Hulsbergen (The Essence Consulting) en Marleen Jansen (Rabobank) kijken we naar modellen en financieringsmogelijkheden in verschillende fasen van de creatieve zorgonderneming. De jonge ondernemers van de Reis van 5 presenteren hun ervaringen bij het doorlopen van een aantal van deze fases met hun innovatie, die letterlijk vers van de pers is. Aan het einde van de middag onthult U CREATE een eerste versie van de Future Health Design Startup Scan: een vragenlijst die ondernemers meer inzicht geeft in de kans van slagen van hun idee of concept.

Programma

15.00: Inloop
15.30: Presentaties The Essence Consulting & Rabobank
16.30: Interviews met de ondernemers van De Reis van 5 & Susanne Baars, oprichter iGen
17.00: Aankondiging Future Health Design Startup Scan, door Adriaan Kukler
17.30: Afsluiting & borrel

Aansluiten bij wet- en regelgeving in de zorg – Stephan Hulsbergen (CbusineZ & The Essence Consulting)
Stephan Hulsbergen schetst het ecosysteem van de zorg, de complexe wetten en financieringsstromen en ook de constructen die innovatie en groei wel mogelijk maken. Stephan deelt zijn ervaringen als oprichter van diverse zorginnovatiestartups envoorheen businessmanager bij CbusineZ (innovatie- en participatiemaatschappij van zorgverzekeraar CZ).

Fasen van ondernemen en de mogelijkheden van financiering – Marleen Jansen (Rabobank)
Marleen Jansen en Jan René Kleijne
, sectorspecialisten Gezondheidszorg en Innovatie bij Rabobank Nederland schreven de publicatie Financiering van Zorginnovaties. In de presentatie komen de belangrijkste punten uit de publicatie naar voren, waaronder de beoordelingscriteria van een bank, maar ook de ervaringen van Marleen en Jan René met innovatieve ondernemers. De presentatie wordt besloten met een opsomming van de belangrijkste bancaire en alternatieve financieringsmogelijkheden.

Locatie

JIM – Jaarbeurs Innovation Mile
Beatrixgebouw Utrecht – zesde verdieping

Bekijk ook de looproute naar JIM vanaf Utrecht CS

Aanmelden

Meld je gratis aan door je gegevens en eventuele vragen in te vullen in onderstaand formulier.
Je ontvangt binnen 1 werkdag een bevestiging met aanvullende informatie.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?