13 JUN | PRIVACY BY DESIGN: WAT KAN ER EN WAT MAG NIET?

Startups op basis van zorg- en gezondheidsdata worden in Silicon Valley in hoog tempo ontwikkeld. Ook in Nederland wordt hard gezocht naar manieren om data over het lichaam en onze gezondheid in te zetten. Wat zijn de kansen en gevaren van snelgroeiende datadiensten? Hebben we in Nederland een duurzaam antwoord op Silicon Valley? U CREATE gaat in debat over privacydesign, medische ethiek en de ruimte voor experiment.

Privacy By Design

Hoe breng je alle privacy issues rond je product of dienst op basis van zorg- en gezondheidsdata in kaart en ga je er vervolgens duurzaam mee om zodat je je dienst of product kan blijven ontwikkelen binnen strenger wordende wet- en regelgeving? Privacy by design is de term waarmee experts de inbedding van privacy verhogende maatregelen vanaf het begin van de ontwikkeling van een datagedreven product of dienst aanduiden.

In het debat stellen we onszelf en de aanwezige experts de vraag: Hoe kan Nederland zich gaan onderscheiden met deze aanpak en privcay als service gaan vermarkten?

Programma (18.30 – 20.00 uur)

  • 18.30: Zaal open
  • 19.00: Debat
  • 20.00: Borrel
  • 21.00: Einde programma

In een kort debat onder leiding van Tijmen Schep, auteur van het boek Design My Privacy: 8 Principals for Privacy Design bediscussiëren experts actuele issues rond privacy en bescherming van persoonsgegevens in de context van zorg en gezondheid.

Daarbij bekijken (en verdedigen) zij drie perspectieven:

  • patiënten, cliënten en burgers: wat weet je zelf eigenlijk van privacy en hoe kijk je er tegenaan?
  • ontwerpers van apps, games en andere “gezondheidstrackers”: wat leert de praktijk?
  • zorgprofessionals: is data vooral lastig of juist een kans?

Experts

Locatie

JIM – Jaarbeurs Innovation Mile
Beatrixgebouw Utrecht – zesde verdieping

Bekijk ook de looproute naar JIM vanaf Utrecht CS

Aanmelden

Deelname aan het privacy debat is gratis.

©2021 ALL RIGHTS RESERVED BY HU & HKU - DISCLAIMER - PRIVACY

Log in with your credentials

Forgot your details?